Otte selvmordsbombere tog seks med sig i døden

Mindst seks mennesker blev dræbt søndag, da otte selvmordsbombere angreb sikkerhedsstyrker og en lokal regeringsbygning nordvest for den irakiske hovedstad, Bagdad, oplyser de irakiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

De dræbte er tre medlemmer af lokalrådet for Rawa-området i Anbar-provinsen og tre politifolk, oplyser politikaptajn Mohammed Ahmed al-Rawi og lokalrådmedlem Suhaib al-Rawi.

To bombemænd til fods og en tredje i en bil fyldt med sprængstoffer angreb områdets politihovedkvarter, mens en anden selvmordsbomber i en bil sprængte et militært kontrolpunkt ved bygrænsen.

Yderligere tre bombemænd til fods og en fjerde i en bil angreb det lokale administrative hovedkvarter, hvor en række embedsmænd holdt møde.

I nærheden af den nordligt beliggende by Samarra sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften i nærheden af en højtstående politimands bolig. Bombemanden tog seks af politimandens pårørende med i døden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bombemanden kørte frem til en gruppe mennesker, der var samlet der, hvor en mindre eksplosion havde fundet sted i nærheden af politiinspektør Nasser Dawoods hjem, siger politiet.

Dawood var ikke hjemme, da bombemanden udløste sin ladning, men de fleste af de dræbte og sårede ved eksplosionen var hans familiemedlemmer, siger politiet.

Ingen grupper har umiddelbart påtaget sig skylden for de otte angreb, men sunnimuslimske oprørere, heriblandt al-Qaeda, har jævnligt udset sig sikkerhedsstyrker som mål og andre, der arbejder for den shiamuslimske regering.

I 2007 blev al-Qaedas irakiske afdeling tvunget til at gå under jorden, men siden har netværket omorganiseret sig og borgerkrigen i Syrien og den stigende modvilje mod regeringen, der kom til magten ved den amerikansk ledede invasion i 2003, har pustet nyt liv i de militantes modstandskamp.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip