Otte tips til biludlejning: Sådan forbereder du dig

Sommer er danskernes højsæson for billeje, og der kan spares både tid, penge og bekymringer, hvis du forbereder dig, inden du lejer bil til sommerferien. Avis Biludlejning giver dig her en tjekliste med otte punkter, som vil guide dig fra start til slut, så du får den bedste oplevelse med en lejet bil.

1. Bestil i god tid, og spar penge

Der er to store fordele ved at bestille i god tid. Det er oftest billigere, og du er sikker på at få en bil. Der er mange, som først bestiller bilen i sidste øjeblik, men der kan være penge at spare, når du bestiller i god tid. Det er ligesom med flybilletter: Jo før du booker, desto billigere er det ofte.

Når bilen er bestilt på forhånd, er du desuden sikret, at der står en udlejningsbil og venter på dig, selvom der ellers meldes alt udsolgt. Vær dog opmærksom på, at biludlejningsfirmaerne sjældent kan garantere dig en specifik bilmodel ved reservation. Til gengæld er du altid garanteret en bil med samme person- og baggageplads og geartype som den bilgruppe, du har reserveret.

2. Kend dit kørselsbehov, og slip for ekstrakilometerne

Hos flere biludlejningsfirmaer er der mulighed for at vælge blandt forskellige kilometerpakker. Hvis du på forhånd ved, hvor mange kilometer du regner med at køre i lejebilen, kan du vælge et kilometerforbrug, der passer dertil. På den måde slipper du for at betale for ekstra kørte kilometer, når du afleverer bilen igen.

Flere steder i udlandet får du frit kilometerforbrug med i lejen, så du kan køre lige så langt, du vil, i lejebilen uden merudgifter. Vær dog opmærksom på, at du stadig selv skal betale for brændstoffet, selvom der er inkluderet fri kilometer.

3. Rigtig bilstørrelse giver mindst besvær

Det er vigtigt at overveje dine behov, når du lejer en bil. Jo større bilen er, jo dyrere er den i reglen. Men hvis du skal bruge mange timer i bilen med børn på bagsædet, eller I er mange på tur, kan det måske betale sig at vælge en større bil eller måske en minibus, selvom det er lidt dyrere.

Mange bliver desuden overraskede over, hvor meget bagage fylder i bilen, så husk også at overveje dit behov for bagageplads.

4. Husk kørekort på alle, der skal køre

Mange tror fejlagtigt, at de blot skal oplyse navne på de personer, der skal køre udlejningsbilen. Men når du henter bilen, skal alle, som skal køre bilen, faktisk være til stede og fremvise deres kørekort. Ellers kan du risikere, at forsikringen ikke dækker, hvis bilen beskadiges eller stjæles.

5. Vælg kun forsikringer efter dine behov

Undersøg, hvilke forsikringer der er med i prisen, og hvad selvrisikoen på dem er. De fleste biludlejningsselskaber har en grundforsikring på bilen, men det er tit muligt at tilkøbe forsikringer, der for eksempel sænker selvrisikoen eller gælder for en særlig type skader. Det er derfor en god idé at overveje, hvad bilen skal bruges til, og derudfra tage stilling til behovet for ekstra forsikringer.

Husk altid at få udlejningsstationens kontaktoplysninger med dig, hvis du skulle få behov for at kontakte dem undervejs i lejeperioden.

6. Køb en tank brændstof, og aflevér med tom tank

Hvis du ikke ønsker besværet med at finde en tankstation, inden du afleverer bilen, kan du hos de fleste biludlejningsselskaber aflevere bilen med tom tank. Du skal dog være opmærksom på, at denne service koster ekstra.

7. Aflevér bilen, hvor du vil

Det er værd at vide, at du kan aflevere bilen et helt andet sted, end du afhentede den. De fleste større biludlejningsselskaber har stationer i lufthavne og i de større byer i Danmark, hvor man sagtens kan aflevere bilen, hvis det passer bedre ind i rejseplanerne.

8. Kend din destination

Når du lejer bil i udlandet, er det altid en god idé at sætte sig grundigt ind i lokale forhold som f.eks. trafikregler og større vejarbejder/-omlægninger. Selvom du oftest har mulighed for at leje en GPS, er det også altid en rar sikkerhed at have et almindeligt kort med i bilen.

Vær desuden opmærksom på at læse lejebetingelserne godt igennem, da de kan variere fra land til land. Hos flere af de store biludlejningsfirmaer har du heldigvis mulighed for at få lejekontrakten udleveret på dansk eller engelsk.

God ferie......

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip