Otte VM-bejlere: Så formstærke er de

I dag spilles de fire kvartfinaler ved VM i kvindehåndbold. Her er oversigt over holdene og deres vej hertil.

Brasilien-Ungarn - klokken 17.30 i Beograd:

* Brasilien har aldrig været en stormagt i håndbold, men de senere år har sydamerikanerne vist flotte takter, og måske er 2013 året, hvor de når frem til medaljekampene. Brasilianerne har gjort rent bord indtil videre. I den indledende gruppe gik det blandt andre ud over Danmark og værterne fra Serbien. I 1/8-finalen fik Holland store klø.

* Ungarn er blandt VM's helt store positive overraskelser. Efter nederlag til Rumænien og Tyskland i gruppen var Ungarn ikke spået store chancer mod stærke Spanien i 1/8-finalen, men ungarerne spillede en fremragende kamp og slog Spanien så klart som 28-21.

Polen-Frankrig - klokken 17.30 i Novi Sad

* Polakkerne tabte klart til både Spanien og Norge i gruppespillet, men i 1/8-finalen var polakkerne stærkest i en tæt kamp mod Rumænien, der blev slået med to mål.

* De franske kvinder har endnu ikke tabt ved VM. I den indledende gruppe A vandt de med et enkelt mål over Montenegro - og slog de øvrige modstandere relativt sikkert. Japan fik store franske klø i 1/8-finalen.

Danmark-Tyskland - klokken 20.15 i Novi Sad

* VM har indtil videre været en noget blandet fornøjelse for det unge danske hold. Tre pligtsejre over Kina, Japan og Algeriet blev fulgt op af nederlag til Serbien og Brasilien. I 1/8-finalen vandt danskerne lidt overraskende over de forsvarende europamestre fra Montenegro i et tæt drama med et hav af tekniske fejl.

* Tyskerne er blandt VM's mest suveræne hold. Seks kampe - seks sejre. I gruppen fik blandt andre Rumænien og Ungarn klø, og i 1/8-finalen var Angola ingen ligeværdig modstander. Tyskerne vandt så sikkert som 29-21 og må være proppet med selvtillid inden mødet med danskerne.

Serbien-Norge - klokken 20.15 i Beograd

* Værterne fik i åbningskampen uventet hård modstand af Japan. Det endte dog med en sejr på to mål til serberne, der i gruppen slog Danmark med et enkelt mål og kun måtte bøje sig for Brasilien. I 1/8-finalen vandt serberne et nyt drama - med et enkelt mål over Sydkorea.

* Norge er VM's store forhåndsfavorit. Efter en smal tomålssejr over Spanien i deres første kamp ved VM har nordmændene kørt samtlige modstandere over. I 1/8-finalen blev Tjekkiet slået så klart som 31-21.

* Semifinalerne spilles begge fredag i Beograd

Vinderen af Brasilien-Ungarn møder vinderen af Danmark-Tyskland

Vinderen Polen-Frankrig møder vinderen af Serbien-Norge

* Bronzekamp og finale spilles søndag - begge i Beograd

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip