Otto og Arthos opsnappede to litauiske indbrudstyve

Otto og Arthos, to politihunde, var i påsken med til at opklare et af påskens indbrud i Aabenraa.

Lørdag klokken fire om morgenen blev alarmcentralen ringet op af en ældre kvinde i et villakvarter i Aabenraa. Hun kunne høre, at der var fremmede i huset, men kunne heldigvis ringe til politiet fra sit soveværelse, hvor hun havde lukket sig inde.

I buldermørke og gennem vandløb

Tyvene stak af, da politiet kom. Først til fods og senere, viste det sig, på en stjålet cykel. Men de havde valgt de forkerte at stikke af fra. De to politihunde Otto og Arthos fik nemlig fært af sporet – og holdt sig i den grad på det. I isnende kulde og buldermørke, ad stier, åbne marker, gennem flere vandløb, ad skovveje, cykelstier, villakvarterer og landeveje rundt i Aabenraas omegn.

De to hunde skiftedes til at tage føring og samtidig fik førerne dirigeret en patruljevogn frem i den retning, mændene cyklede.

Efter to timer og 10 kilometer sluttede jagten på Haderslevvej, hvor to litauiske mænd på 22 og 28 år blev anholdt, da de ganske rigtigt dukkede frem af mørket lige foran patruljevognen.

Undervejs havde tyvene blandt andet smidt deres forklædning, men også den fandt hundene.

Den unge og den erfarne

Ottos fører, Keld Dueholm Poulsen, fortæller, at Otto endda politimæssigt set er ret ny. Han er nemlig kun to år gammel. Alligevel lykkedes det ham også for to uger siden at fange en brugstyv. To mænd havde stjålet en bil og var kørt galt i den. De gemte sig i en nærliggende landsby. Men også her lykkedes det Otto at finde tyven.

Arthos derimod er en erfaren hund på otte år, som er kvalificeret som gruppe 1 hund, det vil sige i den bedste klasse.

-  Jeg regner da med, at der er nogle gode år tilbage i ham endnu, siger Hans Ejnar Jensen.

Arthos har efterhånden opsporet og fanget så mange kriminelle, at hans fører ikke har tal på dem.

De to tyve er blevet fængslet i fire uger, og Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket, om de kan forbindes med en række lignende indbrud omkring Aabenraa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip