Ove Pedersen kritiserer DBU for at overse økonomisk svindel

Det har været to år præget af så kaotiske tilstande, at han omtaler landets næstbedste række som en tivoli-turnering, og især sagerne om ulovlige, skattefri kørepenge til Brønshøj og Hobro får Ove Pedersen til at tage sig til hovedet.

Dels ved han, at problemet med sorte penge langt fra begrænser sig til de to klubber, og dels undrer han sig over, at DBU ikke rører ved problemet, før SKAT finder uregelmæssigheder, eller andre klubber klager.

- Jeg har det dårligt med, at klubberne bekriger hinanden, når vi har et licenssystem, som DBU selv har lavet og selvfølgelig skal administrere. Det skriger til himlen, at de ikke gør noget. Det er et signal om, at vores forbund ikke har styr på det, siger Ove Pedersen til sporten.dk

- Det her er en opfordring til DBU om at tage fat i problemerne i stedet for at lade SKAT styre det for dem. De burde gå ind og tage nogle stikprøver. Det kan da ikke være rigtigt, at DBU bare sidder og kigger og venter på, at der er nogen, der klager, eller på at SKAT går ind i klubberne, før de gør noget. Hvis der er nogen, der skal degraderes, burde det være DBU, siger Ove Pedersen.

Det er ikke let at få folk til at stå frem og fortælle om problemerne, og spørger man sine kilder, om de kender til sorte penge eller forskellige former for kreative aflønninger, gør de det som regel ikke, men alle ved alligevel, at det finder sted.

Også Ove Pedersen.

- Alle ved, at det foregår i både 2. division og 1. division. Som Superliga-træner har jeg oplevet, at vi har henvendt os til spillere i de lavere rækker, men hvor vi ikke engang har kunnet matche deres lønkrav. Så siger det sig selv, at der er noget galt. Hvis de engang imellem læser bold.dk, kan de ikke undgå at have set, at der er klubber, der ikke må skrive kontrakter, der pludselig alligevel henter en udlænding herop, siger Ove Pedersen.

Så ligetil er det bare ikke, forsvarer DBU sig.

- Ove Pedersen burde med sin store indsigt vide, at SKAT og SKATs regler ikke har nogen direkte relation til klublicenssystemet. Men at der naturligvis kan være situationer, hvor en overtrædelse af SKATs regler også indirekte er en overtrædelse af DBUs regler. Det kan åbenbart ikke gentages tilstrækkeligt mange gange, så jeg er glad for at få chancen igen: DBU er som fodboldforbund en privat forening og ikke en myndighed som SKAT. Derfor er vi helt uden de efterforskningsmæssige muligheder, som SKAT eksempelvis har, siger kommunikationschef Lars Berendt til sporten.dk

Dagens Gossip