Over 100 personer knaldet i hashaktion ved Christiania

Skrevet af admin

31/05/2016

Mest læste i dag

At Christiania er landets ubestridte hashhovedstad er endnu en gang blevet bekræftet i forbindelse med en færdselsaktion mandag eftermiddag og aften i gaderne omkring fristaden.

Aktionens fokus var at fange bilister, som kører rundt med alkohol eller narko i kroppen. Og målt efter det parameter fik politiet en stor fangst, fremgår det af en pressemeddelelse.

40 bilister er sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand, mens en enkelt er sigtet for at sidde bag rattet i beruset tilstand. Det fortæller politikommissær Kristian Rohdin, der er operativ leder af Taskforce Pusher Street.

Blandt sidegevinsterne i aktionen blev otte personer grebet i at køre bil uden at have erhvervet sig et kørekort, mens 90 personer blev opdaget med hash i lommerne.

- Vi havde en forventning om, at vi i dag ville fange rigtig mange narkopåvirkede bilister, men resultatet er faktisk lidt overraskende, for de forrige gange har det været noget lavere, siger Kristian Rohdin.

- Det undrer os faktisk, at der bliver ved med at være så mange, især fordi det ikke er første gang, vi har sådan en aktion, siger han.

Der har med jævne mellemrum været lignende aktioner, men det lader endnu ikke til, at stamkunderne i Pusher Street er blevet skræmt fra at tage bilen, når de skal ud og købe en joint.

Kristian Rohdin håber dog, at narkoaktionerne kan sende et signal til de påvirkede bilister. Håbet er nemlig, at rygtet spredes, så kunderne afskrækkes. Formålet med aktionen er nemlig at gøre opmærksom på, at kørsel i narkopåvirket tilstand er ulovligt.

- Vi håber, at vi gør det mindre attraktivt at handle på Christiania, men vi kan konstatere, at mange ikke lader sig mærke af det, siger politikommissæren.

/ritzau/