Over 1000 islamister anholdt Egypten

Politiet i Egypten har anholdt 1004 personer, der menes at støtte Det Muslimske Broderskab, på en dag, hvor der var voldsomme sammenstød mellem islamister og sikkerhedsstyrker landet over.

558 af islamisterne blev anholdt i hovedstaden Kairo, lyder det fra landets indenrigsministerium.

- Antallet af medlemmer af Det Muslimske Broderskab, der er blevet anholdt, er nået op på 1004, lyder det i en meddelelse fra det egyptiske indenrigsministerium.

Sammenstødene skete i forbindelse med store protester efter fredagsbønnen, hvor demonstranterne råbte slagord som "ned med militærstyret". Flere end 80 mennesker mistede livet, lyder det fra embedsmænd og vidner.

Det Muslimske Broderskab forsikrede, at demonstrationerne i gaderne fredag, som de kalder "vredens fredag", ville være fredelige.

Sikkerhedsstyrker iført gasmasker ryddede onsdag to store protestlejre i Kairo, hvor medlemmer af Det Muslimske Broderskab havde opholdt sig i protest over, at Mohamed Mursi blev afsat som præsident 3. juli af militæret.

Samme dag indførte myndighederne udgangsforbud, der betyder, at egyptere ikke må bevæge sig uden døre fra klokken 21 om aftenen til seks om morgenen.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip