Over 10.000 børn i Danmark er fattige

En ud af fire fattige i Danmark er et barn under 18 år.

Der vurderer det ekspertudvalg med økonomiprofessor Torben M. Andersen i spidsen, der blev nedsat af socialminister Karen Hækkerup (S) for et år siden.

Udvalget har arbejdet på, hvordan fattigdom kan defineres i Danmark, og er altså nu kommet frem til en officiel anbefaling, som socialminister Karen Hækkerup (S) også anerkender.

Ifølge den anbefalede fattigdomsgrænse levede 42.200 danskere i fattigdom i 2010. 10.700 af dem var børn under 18 år.

- Fattigdommen har mange konsekvenser, men går især ud over børnene. Hvad enten den økonomiske fattigdom betyder, at man bliver sat ud af sin bolig eller ikke kan gå til de samme fritidsaktiviteter som vennerne, siger Jonas Dahl, SF's politiske ordfører.

- Men særligt for de børn, der vokser op i fattigdom, risikerer man, at de dårlige levevilkår bliver en følgesvend resten af deres liv, siger han i en pressemeddelelse.

Derfor er han også glad for anbefalingen fra regeringens ekspertudvalg, om at den økonomiske grænse suppleres af sociale indikatorer, der peger på risikogrupper i forhold til fattigdom.

Hos Børnerådet glæder man sig også over anbefalingen fra ekspertrådet.

- Netop afsavn som følge af fattigdom er noget, som børn i høj grad bliver ramt af, når de er sammen med deres kammerater, siger formand for Børnerådet, Per Larsen, i en pressemeddelelse.

- Det er altså bare ikke ligegyldigt, om du kan komme på Facebook i frikvarteret, eller om du indimellem kan være med til at gå på strøgtur, hvis du vil være med i fællesskabet, siger han.

Efter ekspertrådets anbefaling, er man fattig i Danmark, hvis man i tre år har levet for et beløb, som svarer til halvdelen af den gennemsnitlige indkomst. Man er med andre ord fattig, hvis man har en indkomst under 103.200 kroner om året efter skat tre år i træk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip