Over 21 års fængsel for hårde stoffer

Skrevet af admin

03/12/2015

Dagens topnyheder

Fire mænd, heriblandt et medlem af Bandidos, er torsdag tilsammen blevet idømt 21,5 års fængsel ved Københavns Byret i en stor sag om hash, MDMA og amfetamin.

Kim Ejnar Christoffersen er blevet idømt ni års fængsel, Mantas Varzinkas får seks års fængsel og udvisning for bestandigt, Heinrich Aage Nielsen fire års fængsel og Henrik Støckel fængsel i to et halvt år.

Mændene var involveret i narkosalg i Danmark og smuglede hash, MDMA - en form for ecstasy - og amfetamin til Norge.

En enkelt mand er frifundet, men er idømt en måneds betinget fængsel for blandt andet at være i besiddelse af hash til eget brug, en sabel og to macheter.

- Retten har vurderet beviserne i sagen mod ham anderledes, end vi har. Det må jeg så tage til efterretning, siger anklager Anna Pontoppidan, der ellers erklærer sig tilfreds med dommen.

- Lagt hen ad vejen har dommerne vurderet sagen, som vi har vurderet den, siger hun.

Mændene er imellem 33 og 56 år gamle. Heinrich Aage Nielsen er ifølge politiet medlem af Bandidos. Han var også tiltalt for overdragelse af 2 kilo amfetamin, men det forhold blev han frifundet for. Desuden tilstod han en hashtiltale på 36 kilo.

Ifølge Heinrich Aage Nielsens forsvarer, advokat David Francis Lublin, krævede anklagemyndigheden otte års fængsel, men Bandidos-medlemmet slap med fire.

Sammen med Henrik Støckel er han dømt for medvirken til smugling af hash og MDMA. Kim Ejnar Christoffersen og Mantas Varzinkas fungerede som kurerer.

Dommen blev anket på stedet af to af de dømte, mens to udbad sig betænkningstid. De skal sidde varetægtsfængslet, indtil sagen skal for landsretten.

- Det er klart, at når man bliver idømt så lange straffe for så alvorlig kriminalitet, så kræver retsfølelsen, at man fortsat sidder fængslet, siger Anna Pontoppidan.

Også anklagemyndigheden vil nu overveje, om dele af afgørelsen skal ankes.

I alt 36 kilo hash, to kilo amfetamin og to kilo MDMA blev smuglet til Norge. I forbindelse med sagen er blandt andet to macheter, to CS-gassprays, en peberspray, to knive og en sabel blevet konfiskeret.

/ritzau/