Over 300 hunde har nu mistet livet til hundeloven

Tal fra Rigspolitiet viser, at 212 hunde er blevet aflivet på grund af deres race, imens 107 er blevet aflivet efter de har skambidt andre hunde.

Personligt har Fødevareminister Mette Gjerskov modtaget over 5000 mails fra utilfredse borgere, som vil have hundeloven afskaffet. En af de utilfredse borgere har endda i en kuvert sendt noget af asken fra hans afdøde hund, der mistede livet til hundeloven.

- Man har fået det indtryk i debatten, at der var en kæmpestor risiko for, at ens hund blev aflivet. Men hvis man sammenligner det med, at der er omkring en halv mio. hunde i Danmark, så taler vi her om et begrænset antal. Også selvom tallene selvfølge dækker over, at en masse familier har mistet deres hund, og formentlig er kede af, at de har mistet den, siger Mette Gjerskov til Jyllands Posten.

Over de kommende måneder skal hundeloven evalueres, og det ligger lidt i luften, at regeringen inden årets slutning muligvis er klar til, at ændre de skrappe krav, der får straksaflivet hunde, som har skambidt andre hunde, skriver Jyllands Posten idag. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip