Over 3.400 mistede dagpengene i april

»Tallet for april er lidt højere, end jeg havde troet. Jeg havde regnet med, at det ville være cirka 500 lavere,« siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, til Berlingske Nyhedsbureau.

Antallet af ledige nærmer sig regeringens opdaterede skøn på 17-23.000 ledige, som mister dagpengene i første halvår af 2013.

»Derefter vil der sandsynligvis være i snit 1.500 personer hver eneste måned, som ryger ud. Så vi kommer pænt over 30.000 ved årets udgang, hvis man ikke gør noget,« siger han.

Verner Sand Kirk mener, at tallene understreger behovet for handling.

»De understreger, hvor alvorlig situationen er. Når over 30.000 mennesker ser ud til at miste dagpengene inden årets udgang, er der brug for en ægte »fuldt dækkende« løsning. Det er jo tydeligt, at dagpengereformen har efterladt os med et system, der er så barskt, at konsekvenserne er helt utrolig voldsomme,« siger Verner Sand Kirk og uddyber:

»Der er brug for, at man nu gør sig umage med at skrue en ny løsning sammen, så almindelige folk, der kan og vil arbejde, bliver sikret et forsørgelsesgrundlag, til de kommer i job igen«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip