Over 368.000 danskere ramt af hackerangreb hos Adobe: Skift password

Over 360.000 danskere risikerer at uvedkommende misbruger deres identitet på nettet. Det sker efter de har fået deres e-mail adresse og kodeord på Adobes servere, skriver bt.dk.

150 millioner brugerkonti hos Adobe blev for nogle uger siden hacket. Og det er først nu man ved, hvor mange danskere, der er berørt.

Ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS er der fundet 368.116 kontoer, der ender på .dk. Og det er ifølge partner og sikkerhedsekspert, Peter Kruse nedslående og bekymrende:

- Dette er selvsagt en betydelig risiko, da Adobe ikke har overholdt god praksis ved beskyttelse af de tilknyttede passwords, men i stedet har anvendt en standard symmetrisk kryptering som kan knækkes. Det kan eksponere de mange passwords og tilknyttede e-mail adresser, så der samtidig åbnes mulighed for mere målrettede/udvalgte angreb. Vores erfaring viser, at mange internetbrugere anvender samme password på tværs af mange forskellige services og af samme grund er det store antal af formodede danske brugere, som er berørt af denne lækage, bekymrende høj.

Alle brugere, der har en konto tilknyttet Adobe, anbefales at ændre deres password øjeblikkeligt.

Adobe i Danmark vil hverken be- eller afkræfte, om 368.116 danske konti ser ud til at være stjålet fra firmaets servere i et hackerangreb.

- Der er udsendt 38 millioner mails, hvilket er alle de aktive brugere. Så jeg er sikker på, at alle danskere også har fået en henvendelse fra os. Som Adobe-bruger kan man være tryg. Passwords er blevet nulstillet, siger Jes Schyum Nørballe, kommunikationschef for Adobe i Norden.

Han opfordrer også alle til at ændre deres password.

Dagens Gossip