Over 50 kvinder og børn befriet fra Boko Haram

Soldater i Nigeria har befriet 59 mennesker, der var tilbageholdt af den militante islamistiske gruppe Boko Haram, oplyser Nigerias hær.

Blandt de befriede gidsler er 29 kvinder og 25 børn, tilføjer hæren. De sidste fem er ældre mænd.

De blev befriet under en militæraktion, hvor soldater stormede to lejre for militante islamister i delstaten Borno.

- Under operationen blev et antal terrorister dræbt, siger Tukur Gusau, der er talsmand for hæren.

Befrielsen fandt sted onsdag.

Et af gidslerne, en mand ved navn Mallam Modu Goni, siger, at et stort antal militante bortførte ham og flere andre landsbyboere i sidste uge, og at de blev tvunget til at gå "i flere dage uden mad, indtil hæren reddede os i går".

Det er anden gang på en uge, at den nigerianske hær befrier et stort antal gidsler. Tidligere på ugen lykkedes det soldater at få 30 andre af Boko Harams gidsler ud af den militante gruppes varetægt.

Boko Haram har bortført tusindvis af civile under gruppens angreb mod byer og landsbyer i både Nigeria og dets nabolande.

Bevægelsen har også tvunget unge piger til at blive selvmordsbombere. På kun lidt over en uge har 47 mennesker mistet livet på grund af selvmordsangreb, som Boko Haram menes at stå bag.

Gruppen er også aktiv i Niger, Cameroun og Tchad. Hæren i Tchad meddelte torsdag, at den har dræbt 117 oprørere fra Boko Haram i løbet af de seneste to uger.

Tchad har sammen med de øvrige tre lande - Niger, Nigeria og Cameroun - indsat tusindvis af soldater, der skal bekæmpe Boko Haram.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip