Over en halv million indbetaler for meget til pension

Langt over en halv million danskere kan være i færd med at spare alt for meget op til alderdommen, lyder budskabet fra Danica.

Pensionsselskabet har gennemgået 3000 repræsentative kunders pensionsforhold og konkluderer på den baggrund, at over 630.000 danskere sparer for meget op til deres pension, skriver Berlingske.

De 3000 kunder har firmapensioner, og i gennemgangen er boligformue, fri formue og samtlige pensionskilder taget med.

Antallet på 630.000 danskere er nået ved at overføre erfaringerne til de 1,8 millioner danskere, der har en årsindkomst på mindst 200.000 kroner.

- Vi bruger rigtig mange penge på forsikringer og pensionsopsparing, men ofte bruger vi dem forkert.

- Summen af det, man indbetaler til sit pensionsselskab, kan være tilstrækkelig, men fordelingen af indbetalingerne på opsparing og forsikring kan være helt forkert, siger administrerende direktør i Danica Per Klitgård til Berlingske.

Danicas tal tyder også på, at omkring 650.000 danskere er overdækkede mod tab af erhvervsevne, og at 520.000 er overdækkede ved dødsfald i de livsforsikringer, der er en del af firmapensionsordningerne. Langt færre er underdækkede, skriver Berlingske.

En række andre store pensionsselskaber afviser dog, at danskerne sparer for meget op til alderdommen.

Det gælder blandt andet Nordea Liv & Pension, hvor direktør Steen Michael Erichsen mener, at Danica springer væsentlige elementer over i regnestykket.

- Man lægger til grund, at alle arbejder hele arbejdslivet, til de bliver pensioneret på fuld tid. Hvis man lægger det til grund, er det korrekt, at mange i lavindkomstgrupperne sparer for meget op, men det er langt fra altid tilfældet, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Dagens Gossip