Over en million briter kræver ny EU-afstemning

Skrevet af admin

25/06/2016

Mest læste i dag

En underskriftindsamling med krav om en ny britisk EU-folkeafstemning har søndag ved middagstid fået opbakning fra godt 3,1 millioner briter.

Allerede da kun én million havde skrevet under, blev indsamlingen af flere britiske medier erklæret for den mest populære underskriftindsamling i det britiske parlaments historie.

Indsamlingen finder sted på Underhusets officielle hjemmeside. Fredag aften klikkede så mange mennesker ind på siden, at den brød sammen.

Kravet om en ny afstemning kommer efter chokresultatet af torsdagens folkeafstemning, hvor briterne stemte for at forlade EU.

Melder mindst 100.000 personer sig som medunderskrivere, skal et parlamentsudvalg diskutere, om forslaget skal til debat i parlamentet.

- Vi, underskriverne, opfordrer hendes majestæts regering til at indføre den regel, at hvis "bliv" eller "forlad" vinder med mindre end 60 procent af stemmerne baseret på en stemmeprocent på under 75, skal der være en ny folkeafstemning, lyder det i forslaget.

Valgdeltagelsen ved EU-afstemningen torsdag lå på 72,2 procent.

51,9 procent af vælgerne stemte for at forlade EU, mens 48,1 foretrak at blive i unionen.

En stor del af de vælgere, der har skrevet under på underskriftindsamlingen med krav om en ny afstemning, bor i London, viser tal på parlamentets hjemmeside. I hovedstaden er der flertal for at blive i EU.

Tirsdag finder næste møde sted i det parlamentsudvalg, som skal afgøre, om spørgsmålet skal sendes videre og debatteres i Underhuset.

/ritzau/