Over halvdelen af Orlando-ofrene var fra Puerto Rico

Mere end halvdelen af de 49 mennesker, der natten til søndag blev skudt og dræbt på homo-natklubben Pulse i Orlando, Florida, var af puertoricansk oprindelse.

90 procent af alle ofrene var latinoer. Det oplyser Puerto Ricos viceudenrigsminister, Rolando Padua, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det, som vi er blevet informeret om hidtil, er, at 90 procent af ofrene er latinoer, og at mere end halvdelen af dødsofrene er af puertoricansk oprindelse, siger Padua.

Samtidig oplyser Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, i en erklæring, at tre af de døde i skyderiet var mexicanske statsborgere. Et fjerde dødsoffer kan muligvis også være fra Mexico, lyder det.

- Dette er en handling fyldt med rædsel, terror og had. På vegne af Mexico og det mexicanske samfund vil jeg gerne udtrykke vores solidaritet med ofrenes familier, siger han.

Massakren skete ved en event natten til søndag, hvor Pulse, der betegner sig selv som "the hottest gay bar" i Orlandos centrum, havde inviteret til fest med "Latin flavor" - altså latino-tema.

Skyderiet begyndte omkring klokken 02 lokal tid, da natklubben skulle til at lukke.

Foruden de 49 dødsofre blev gerningsmanden, den 29-årige Omar Mateen, selv dræbt. Mindst 53 andre blev såret.

Angrebet er det mest dødelige af sin slags begået på amerikansk jord siden 11. september 2001.

/ritzau/

Dagens Gossip