Overbevisende Nadal hamrer videre i Australien

Skrevet af admin

18/01/2014

Mest læste i dag

Tennisspilleren Rafael Nadal ser ud til at køre 2014 videre i samme spor, som han gjorde i sit imponerende 2013.

Spanieren, som sidste år overtog førstepladsen på verdensranglisten, vandt lørdag med 6-1, 6-2 og 6-3 over franske Gaël Monfils, som er talentfuld, men som sammenlignet med Nadal lavede bunker af fejl.

Tilskuerne holdt vejret, da Nadal forvred sin fod tidligt i andet sæt, men han så ikke ud til at have problemer. Faktisk var han så suveræn, at han havde svært ved at pege på det element i sit spil, som han var mest tilfreds med.

- Jeg må vel sige, at jeg spillede godt over hele banen. Gjorde jeg ikke?, spurgte han pressen.

- Jeg synes, at jeg spillede en god kamp, men det var bare én god dag. Det giver mig selvtillid, men det er bare fjerde runde, siger han.

Rafael Nadal var bare en af flere favoritter, som spillede sig videre til fjerde runde.

Roger Federer, som sidste år missede at nå en eneste grand slam-finale for første gang siden 2002, så ud til at være så god, som da han var bedst, da han besejrede Teimuraz Gabashvili med 6-2, 6-2 og 6-3.

Schweizeren kommer på en noget hårdere prøve, når han møder franskmanden Jo-Wilfried Tsonga i næste runde.

- Det var et hårdt år sidste år, men nu de seneste uger har jeg haft det langt bedre. Jeg har arbejdet hårdt, og måske er det derfor, at jeg spiller bedre, siger Roger Federer, som har døjet med rygproblemer, men de er ifølge ham selv overstået.

Den slags problemer har Andy Murray til gengæld overtaget, og selv om han også vandt i tre sæt over spanieren Feliciano López, måtte han ud i tiebreak i første sæt for at undgå at tabe sæt. 7-6, 6-4 og 6-2 vandt han.

/ritzau/