OVERBLIK: Det skete på dag 1 i valgkampen

Tirsdag var der kraftige tegn på, at det ville ske, og onsdag skete det så: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev valg til Folketinget. Her er et overblik over de fem vigtigste historier på valgkampens første dag:

* Thorning åbner valgkamp med advarsel mod eksperimenter:

Danskerne skal torsdag 18. juni stemme om, hvem der skal lede landet de næste fire år. Statsminister Helle Thorning-Schmidt fastslår, at det er det rigtige tidspunkt at spørge vælgerne om, hvorvidt kursen skal holdes, eller man vil have Venstres eksperimenter.

* Ivrige partisoldater bryder plakatloven:

Flere timer før valget blev udskrevet, var de første valgplakater med politikere allerede sat op i flere lygtepæle. Men det er et brud på loven, lyder det fra Københavns Kommune, der sender bøder ud på 40 kroner per plakat til de partier, der har forivret sig.

* Nationalpartiet mangler 6500 vælgererklæringer:

Valgdatoen betyder, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen kan stille op, mens Nationalpartiet ikke har fået samlet nok vælgererklæringer. Partiet vil forsøge at samle de 6500 erklæringer, de mangler, men stiller ellers op som enkeltpersoner ved valget.

* Løkke sender nulvækst til forhandling:

Lars Løkke Rasmussen, Venstres formand, bløder op i forhold til tidligere udmeldinger om nulvækst - eller udgiftsstop, som han selv ynder at kalde det. Det er ikke længere et ultimativt Venstre-krav, men noget der er til forhandling efter et valg.

* Rød borgfred om udlændingepolitikken:

Udlændingepolitikken, der under tidligere valgkampe har betydet splittelse og kostet vælgere internt i rød blok, fyldte stort set ingenting på valgkampens første dag - heller ikke under De Radikales første valgpressemøde blev udlændingepolitikken nævnt på nær et par sporadiske kommentarer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip