OVERBLIK: Det ved vi om Jeppe Nybroes kidnapning

I flere uger har den danske tv-journalist Jeppe Nybroe siddet som gidsel, efter at han blev bortført i begyndelsen af februar. Her er, hvad der foreløbigt er kommet frem om sagen.

* 7. februar bliver den 40-årige danske journalist kidnappet, efter at han havde lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist.

* Jeppe Nybroe blev ifølge Ritzaus oplysninger taget til fange i grænseområdet mellem Libanon og Syrien.

* Nybroe og hans kollega Rami Aysha var ifølge Politiken i gang med at lave et indslag om kidnappere i i Arsal i det nordlige Libanon på grænsen til Syrien, da de selv blev kidnappet.

* Ifølge Ekstra Bladet skete det ved, at de to mænd blev tvunget ud af deres bil, blev bagbundet og fik hætter på. Avisen angiver dog ikke kilder, og oplysningerne er ikke bekræftet andet sted.

* Ifølge avisen kontaktede gidseltagerne først den danske ambassade i Beirut og senere familien og krævede fem millioner dollar i løsesum. Denne oplysning er dog heller ikke bekræftet.

* Bortførelsen af de to mænd blev holdt hemmelig af hensyn til forhandlingerne om frigivelse og de pårørende.

* Det er usikkert, hvor Jeppe Nybroe har været holdt som gidsel. Ifølge Ritzaus oplysninger har han muligvis hele tiden befundet sig i Libanon, mens Jyllands-Postens oplysninger peger på, at han sad fanget i Syrien.

* Jeppe Nybroe og kollegaen blev frigivet torsdag efter fire uger i fangenskab.

* Han skulle ifølge Politikens oplysninger fredag eftermiddag befinde sig hos politiet i Beirut. Politiken har talt med Rami Ayshas bror.

* Jeppe Nybroe har det efter omstændighederne godt, oplyser familien til TV2.

* Da Jeppe Nybroe blev forholdsvis hurtigt frigivet, vurderer sikkerhedsekspert Hans Tino Hansen, at det sandsynligvis var en kriminel bande, der stod bag. Oprørsgrupper beholder nemlig gidsler, så de kan bruges som menneskeskjold og forhandlingskort.

* Bortførelsen skete en måned efter, at Jeppe Nybroe 6. januar på sin Facebook-profil skrev "back in Beirut".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip