OVERBLIK: Disse lande skal stemme om græsk støtteprogram

Der er stadig et stykke vej igen, inden de endelige forhandlinger om et nyt støtteprogram til Grækenland, som eurozonens ledere blev enige om natten til mandag, kan falde endeligt på plads.

Ud over Finland, som har givet sit mandat torsdag, er der flere andre lande, der skal have opbakning fra deres parlamenter til et tredje støtteprogram til de kriseramte grækere.

Her er en oversigt over, hvilke lande der skal have opbakning fra deres parlamentet, og hvilke lande der ikke skal.

Lande, som skal have godkendelse hjemmefra:

* Grækenland: Natten til torsdag godkendte det græske parlamentet aftalen og vedtog de første fire love i en omfattende pakke af reformer.

* Finland: Et særskilt udvalg i det finske parlament giver torsdag finansminister Alexander Stubb mandat til at begynde forhandlinger om et tredje støtteprogram.

* Estland: En aftale skal godkendes i Estlands parlament torsdag.

* Tyskland: Den tyske forbundsdag skal stemme fredag om opbakning til de videre forhandlinger om et nyt græsk støtteprogram. Senere skal forbundsdagen også stemme om, om den vil acceptere den endelige aftale.

* Østrig: Det østrigske parlament stemmer efter planen også fredag om, hvorvidt de vil give mandat til videre forhandlinger om støtteprogram til grækerne. Ligesom i Tyskland skal parlamentet også senere stemme om den endelige aftale.

Lande, hvis parlamenter ikke skal godkende en aftale:

* Belgien, Luxembourg, Malta, Slovakiet, Cypern, Litauen, Italien, Irland, Holland, Slovenien og Portugal.

* Frankrig: Det franske parlament stemte onsdag - selvom det ikke var påkrævet - hvor det blev vedtaget med et bredt flertal at give opbakning til forhandlingerne.

* Spanien: Selvom det heller ikke er påkrævet i Spanien, har den spanske premierminister, Mariano Rajoy, besluttet, at et støtteprogram skal debatteres i parlamentet.

- Spanske skatteydere bliver bedt om at garantere en betydelig sum penge, er Rajoys begrundelse.

* Letland: Den lettiske premierminister, Laimdota Straujuma, har besluttet at konsultere parlamentet, hvilket formentlig bliver fredag.

Kilder: AFP, lamoncloa.gob.es, mfl.

/ritzau/

Dagens Gossip