Overblik: Her er kommunernes budgetkrav til Corydon

En gang om året mødes kommunerne og finansministeren for at blive enige om budgettet for det kommende år.

Forhandlingerne om 2016-budgettet begynder mandag, hvor kommuneforeningen KL's formand Martin Damm (V) skal mødes med finansminister Bjarne Corydon (S).

Her er nogle af de krav, som kommunerne har med ind til forhandlingerne:

* Planloven skal ændres, så der er større frihed hos den enkelte kommune til at foretage ændringer og iværksætte nye initiativer. KL har et katalog med 32 konkrete forslag med til forhandlingerne.

* Finansieringstilskuddet på tre milliarder og lånepuljen på en halv milliard skal videreføres. KL vil fastholde beløbsstørrelserne, som de har været de seneste par år.

* Regeringen har vedtaget en indsats, som skal forbedre mobil- og netdækningen i de områder, hvor der i dag er huller. Forbedringerne skal være gennemført i 2020, men KL vil have fremskyndet indsatsen.

* KL vil have ansvaret for driften af de nye sundhedshuse, som skal supplere de nye supersygehuse. Derudover ønsker de flere penge end de 800 milliarder, som regeringen tidligere på året gav.

* Der skal findes en løsning på, hvordan kommunerne skal tage imod flygtninge efter 2015. I dag er der kun en aftale for resten af året.

Kilde: Kommuneforeningen KL.

/ritzau/

Dagens Gossip