OVERBLIK: Her er sagen mod 10 frifundne kurdiske mænd

* 10 kurdiske mænd blev i oktober frifundet i Københavns Byret, hvor de var tiltalt for at have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Anklagemyndigheden formåede i byretten kun at overbevise en enkelt nævning og valgte at anke frifindelsen til Østre Landsret.

* Sagen drejer sig om, at de årligt fra 2009 til 2012 i Danmark skulle være indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer andre og større beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte nægtede sig skyldige fra begyndelsen. De siger, at de ikke er medlemmer af PKK. De har indsamlet penge til tv-stationen Roj TV og til ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman". Beviserne bestod blandt andet af aflytninger, videoovervågning, dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013 og afsagde dom i oktober 2014 efter 69 retsmøder.

* Efter planen vil Østre Landsret bruge 82 dage på at behandle sagen frem til juni 2016, hvor der ventes endelig dom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip