OVERBLIK: Her er sagen mod 10 frifundne kurdiske mænd

* 10 kurdiske mænd blev i oktober frifundet i Københavns Byret, hvor de var tiltalt for at have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Anklagemyndigheden formåede i byretten kun at overbevise en enkelt nævning og valgte at anke frifindelsen til Østre Landsret.

* Sagen drejer sig om, at de årligt fra 2009 til 2012 i Danmark skulle være indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer andre og større beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte nægtede sig skyldige fra begyndelsen. De siger, at de ikke er medlemmer af PKK. De har indsamlet penge til tv-stationen Roj TV og til ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman". Beviserne bestod blandt andet af aflytninger, videoovervågning, dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013 og afsagde dom i oktober 2014 efter 69 retsmøder.

* Efter planen vil Østre Landsret bruge 82 dage på at behandle sagen frem til juni 2016, hvor der ventes endelig dom.

/ritzau/

Dagens Gossip