OVERBLIK: Kend forskel på flygtningelandsbyer og -centre

Søndag aften mødes Venstre med Socialdemokraterne, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti for at drøfte spørgsmålet om, hvorvidt der skal oprettes såkaldte flygtningelandsbyer i Danmark.

Men hvad er en flygtningelandsby, og hvordan adskiller den sig fra eksempelvis en flygtningelejr og et asylcenter? Her er en oversigt:

* Flygtningelejr: Ligger normalt tæt på konfliktområder og er bygget til midlertidigt at tage imod flygtninge. Lejrene giver normalt kun flygtninge de mest basale ting som et sted at sove, mad og lægehjælp. Selv om lejrene kun er beregnet til midlertidigt ophold, er det ikke usædvanligt, at man bor flere år i en flygtningelejr.

* Asylcenter: Når flygtninge kommer til Danmark, bliver de indkvarteret i et asylcenter, mens deres sag bliver behandlet. I asylcentrene bliver man tilbudt undervisning, og man har i dag mulighed for under visse betingelser at bo og arbejde uden for centrene.

* Statsdrevet flygtningecenter: DF har til forhandlingerne stillet et forslag, der kunne minde om en flygtningelejr på dansk jord. Ifølge forslaget skal flygtninge blive i statsdrevne centre, indtil de kan sendes hjem, frem for at integrere sig og forsøge at få job i Danmark. Centrene skal give flygtninge midlertidig sikkerhed, indtil de kan vende hjem.

* Flygtningelandsby: S har i forhandlingerne stillet forslaget om flygtningelandsbyer. Lige som DF's forslag er det staten, der skal drive landsbyerne, så det stigende antal flygtninge ikke belaster kommunerne i en grad, så det går ud over velfærden. Beboerne i flygtningelandsbyer skal have lov til at arbejde uden for landsbyen for at lære sprog og vedligeholde jobfærdigheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip