OVERBLIK: Kommission vil bruge milliarder på asylkrise

Her er det nye forslag, som EU-Kommissionen har lagt på bordet for stats- og regeringscheferne, som onsdag mødes i Bruxelles til hasteindkaldt topmøde om flygtninge- og migrationskrisen.

* EU-Kommissionen vil afsætte 100 millioner ekstra euro i 2015 til akuthjælp til de medlemsstater, som er under størst pres fra flygtninge og migranter.

* I 2016 skal der afsættes 600 millioner euro til de mest belastede medlemslande samt til de EU-agenturer, som er mest involveret i krisen. Det vil sige grænseagenturet Frontex, politisamarbejdet Europol og asylagenturet Easo, der leverer ekspertbistand på asylområdet.

* I alt 200 millioner euro fra EU-midler, der i forvejen er reserveret til humanitær hjælp, skal målrettes flygtninge.

* Den humanitære hjælp skal øges med 300 millioner euro i 2016. Pengene skal gå til flygtningenes vigtigste behov som mad og tag over hovedet.

* Mere end 500 millioner euro skal tages fra EU-budgettet og gives til den EU-fond, som hjælper syriske flygtninge i nærområderne. EU-Kommissionen forventer, at medlemslandene vil matche beløbet.

* EU-Kommissionen vil mobilisere én milliard euro i flygtningestøtte til Tyrkiet, der i mange år har været presset af flygtningestrømmen. Der skal også mobiliseres 17 millioner euro til Serbien og Makedonien for at hjælpe EU's nabolande med at håndtere krisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip