OVERBLIK: Når mor og far slår ihjel

Skrevet af admin

11/12/2015

Mest læste i dag

Det sker - men hører heldigvis til sjældenhederne - at en far eller mor tager livet af sit barn. Senest er det sket i Aarhus, hvor en 26-årig mor fredag blev fængslet og anbragt på en psykiatrisk afdeling for at have kvalt sin fireårige søn.

Her følger en oversigt over de senere års sager:

* 10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv". Kvindens samlever sigtes også.

* 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje-Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.

* 10. marts 2011: En 46-årig kvinde i Svendborg dræber sin syvårige datter og tager derefter sit eget liv. Kvinden har opstillet en havegrill indenfor, så begge bliver kulilteforgiftet. Derudover har hun lagt en pude over pigens ansigt.

* 9. februar 2011 skyder og dræber en 44-årig familiefar sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød. Han forsøger at tage sit eget liv.

* En far med dårlig økonomi skyder i december 2010 sin otteårige søn med et jagtgevær i Løgten nær Aarhus. Derefter skyder han sig selv.

* I foråret 2010 dræber en 50-årig familiefar fra Greve sine to døtre på 18 og 12 år og sin hustru og forsøger derefter at begå selvmord. Manden bliver idømt fængsel på livstid, men vælger at anke dommen. Han har problemer med ægteskab og økonomi.

* I januar 2010 forsøger en 45-årig far fra Køge at begå selvmord, efter at han har dræbt sin søn på ni år og datter på 12. Begge børn er blevet stukket med kniv, og drengen bliver desuden kvalt. Faren har forgæves kæmpet imod morens ønske om skilsmisse og har mistet sit job. Han bliver idømt en behandlingsdom.

* I august 2009 slår en far sin 13-årige datter så mange gange med en svensknøgle i en lejlighed i Odense, at hun mister livet.

* I december 2008 mister en pige på kun 17 måneder livet, da hun og hendes mor bliver kvalt af faren på Spættevej i Aarhus. Dobbeltdrabet udløser en dom på 16 års fængsel.

* I november 2007 bliver to drenge på fire og 10 år kvalt af deres mor i Frederikshavn. Børnenes mor forklarer, at hun var desperat. Hun bliver idømt 14 års fængsel.

/ritzau/