OVERBLIK: Nyt græsk ja til reformer baner vej for nye lån

Natten til torsdag har et flertal i Grækenlands parlament stemt for en ny pakke af reformer, som skal skaffe landet nyt kriselån.

Herunder ses et overblik over vejen til det afgørende lån for Grækenland.

* Det græske parlament har ad to omgange - 15. juli og 22. juli - vedtaget sparereformer, som det var krævet af de internationale kreditorer for at åbne op for en græsk støtteordning på op til 86 milliarder euro (645 milliarder kroner).

* Eurolandenes respektive parlamenter har siden første afstemning i det græske parlament alle givet grønt lys til at indlede forhandlinger om en ny græsk hjælpepakke.

* Forhandlingerne om de nye lån begyndte onsdag i Bruxelles og ventes at vare til engang i anden halvdel af august, oplyser EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici.

* Eurolandene har bedt de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - om at stå for forhandlingerne, der foregår i Athen.

* Grækenland skal 20. august betale 3,2 milliarder euro i et afdrag til Den Europæiske Centralbank.

* Hvis forhandlingerne som ventet ender med et såkaldt aftalememorandum om et nyt græsk støtteprogram, skal det igen forbi flere af eurolandenes parlamenter.

ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip