OVERBLIK: Nyt græsk ja til reformer baner vej for nye lån

Natten til torsdag har et flertal i Grækenlands parlament stemt for en ny pakke af reformer, som skal skaffe landet nyt kriselån.

Herunder ses et overblik over vejen til det afgørende lån for Grækenland.

* Det græske parlament har ad to omgange - 15. juli og 22. juli - vedtaget sparereformer, som det var krævet af de internationale kreditorer for at åbne op for en græsk støtteordning på op til 86 milliarder euro (645 milliarder kroner).

* Eurolandenes respektive parlamenter har siden første afstemning i det græske parlament alle givet grønt lys til at indlede forhandlinger om en ny græsk hjælpepakke.

* Forhandlingerne om de nye lån begyndte onsdag i Bruxelles og ventes at vare til engang i anden halvdel af august, oplyser EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici.

* Eurolandene har bedt de tre institutioner - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond - om at stå for forhandlingerne, der foregår i Athen.

* Grækenland skal 20. august betale 3,2 milliarder euro i et afdrag til Den Europæiske Centralbank.

* Hvis forhandlingerne som ventet ender med et såkaldt aftalememorandum om et nyt græsk støtteprogram, skal det igen forbi flere af eurolandenes parlamenter.

ritzau/

Dagens Gossip