OVERBLIK: Sådan vil regeringen ændre partistøtten

Skrevet af admin

25/03/2015

Dagens topnyheder

De danske regler for partistøtte er blevet kritiseret internationalt for at være for lukkede. Herunder kan du læse, hvordan regeringen agter at ændre de nuværende regler:

* I fremtiden skal partier og politikere indberette navne på donorer af pengebeløb på 10.000 kroner eller mere til myndighederne. Grænsen er i dag på 20.000 kroner.

* Uanset om beløbet er lavt eller højt - 10.000 eller 10 millioner - skal den præcise størrelse af beløbet i fremtiden offentliggøres.

* Grænsen på 10.000 kroner gælder også for medlemmer af såkaldte pengeforeninger, der samler mindre beløb ind i klubber, der så viderekanaliserer det samlede beløb til partierne.

* Partiernes region-, kommune- og kredsorganisationer skal indberette deres regnskaber til myndighederne, og de enkelte kandidater får også indberetningspligt. I dag gælder der kun åbenhed for partiernes landsorganisation.

* Privat partistøtte skal i et vist omfang modregnes i den offentlige støtte, som alle partier får. Regeringen lægger dog ikke op til fuld modregning

Kilde: Berlingske

/ritzau/