Overblik: Sikkerhedskontrol-sagen i Københavns Lufthavn

På et pressemøde torsdag fortalte Københavns Lufthavn, at de siden fredag har modtaget 53 henvendelser fra personer, som føler sig krænket under sikkerhedskontrol i lufthavnen, og at sagerne nu sendes videre til politiet.

Her er et overblik over sagens forløb:

* 5. august bringer Politiken et debatindlæg af lektor og journalist Anne Lea Landsted, hvor hun kritiserer sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

Blandt andet beretter hun om, at en sikkerhedsvagt under en sikkerhedskontrol har haft hånden så langt nede i hendes trusser, at hun var nødt til at trække hans hånd op, og at hun havde oplevet upassende sikkerhedskontrol flere gange i lufthavnen.

* 7. august står tv-vært Michèle Bellaiche frem i Metroxpress og fortæller, at hun tre gange har oplevet, at sikkerhedsfolk i Københavns Lufthavn er gået over grænsen ved kropsvisitering, og blandt andet har rørt hende over hele kroppen.

* 7. august om aftenen fortæller Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse, at de undersøger henvendelserne om krænkelser, og opfordrer alle, der har følt sig krænket under sikkerhedskontrol i lufthavnen til at henvende sig.

* 13. august afholder Københavns Lufthavn et pressemøde, hvor de fortæller, at de siden den 7. august har modtaget 53 klager.

Lufthavnen har valgt at overdrage samtlige henvendelser til politiet, så politiet kan undersøge, om der er sket strafferetslige overtrædelser.

/ritzau/

Dagens Gossip