OVERBLIK: Terrortiltalen mod fire formodede hjælpere

Skrevet af admin

18/04/2016

Dagens topnyheder

10. marts indledte Københavns Byret retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror. Sagen vil efter planen sammenlagt køre over cirka 30 dage i retten, og der ventes dom til september.

Under sagen indtil nu har to af de tiltalte afgivet fuld forklaring. Navnlig den enes har været opsigtsvækkende.

Det drejer sig om 26-årige BH. Han har over for retten fortalt, hvordan han og de andre mødte Omar el-Hussein i området ved bebyggelsen Mjølnerparken.

Omar el-Hussein var i besiddelse af den M95-riffel, som blev brugt under angrebet mod kulturhuset Krudttønden, har BH fortalt. M95'eren blev ikke decideret gemt, men snarere kastet væk, sagde BH under det seneste retsmøde.

Mandag er det 31-årige MR's tur til at forklare sig.

Her er anklagerne mod mændene:

LE, 20 år: Han er tiltalt for medvirken til terror ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen.

Tilskyndelsen bestod blandt andet i overdragelse af en hættetrøje, en skuldertaske og noget ammunition samt ved at have betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

LE er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden.

Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

BH, 26 år: Han er tiltalt for medvirken til terror og bortskaffelse af M95-riffelen på samme måde som LE.

MR, 31 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeter-ammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

IA, 23 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som LE, BH og MR. IA er ikke tiltalt for yderligere.

/ritzau/