OVERBLIK: Terrortiltalen mod fire formodede hjælpere

10. marts indledte Københavns Byret retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror. Sagen vil efter planen sammenlagt køre over cirka 30 dage i retten, og der ventes dom til september.

Under sagen indtil nu har to af de tiltalte afgivet fuld forklaring. Navnlig den enes har været opsigtsvækkende.

Det drejer sig om 26-årige BH. Han har over for retten fortalt, hvordan han og de andre mødte Omar el-Hussein i området ved bebyggelsen Mjølnerparken.

Omar el-Hussein var i besiddelse af den M95-riffel, som blev brugt under angrebet mod kulturhuset Krudttønden, har BH fortalt. M95'eren blev ikke decideret gemt, men snarere kastet væk, sagde BH under det seneste retsmøde.

Mandag er det 31-årige MR's tur til at forklare sig.

Her er anklagerne mod mændene:

LE, 20 år: Han er tiltalt for medvirken til terror ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen.

Tilskyndelsen bestod blandt andet i overdragelse af en hættetrøje, en skuldertaske og noget ammunition samt ved at have betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

LE er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden.

Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

BH, 26 år: Han er tiltalt for medvirken til terror og bortskaffelse af M95-riffelen på samme måde som LE.

MR, 31 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeter-ammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

IA, 23 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som LE, BH og MR. IA er ikke tiltalt for yderligere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip