Overborgemester: - Kommunen skal dyrke og sælge hash

Frank Jensen (S) er slet ikke i tvivl om, at København skal være en frizone for hashhandel. Det skriver TV2.

Derfor har Københavns overborgmester lavet et nyt forslag, som fokuserer på kontrolleret legalisering af hash. Det liberale forsøg fra hr Jensen er nu havnet på København Kommunes økonomiudvalgs dagsorden, hvor man skal tage stilling til det.

Frank Jensen er blevet lun på ideen, efter han har set og hørt om de stater i USA - Seattle og Colorado - der allerede har legaliseret hash for borgerne.

- Vi kan altså se, der sker noget. At man erkender, at forbudspolitikken ikke har virket. Det har den heller ikke i Danmark, siger Frank Jensen til TV2.

LÆS OGSÅ: Kæmpe koger: Lang kø til lovlig marihuana-butik

Tanken bag det nye forslag er, at det ikke længere skal være de kriminelle i København, der styrer hashhandlen med hård hånd, i stedet skal kommunen under ordnede forhold stå bag salget.

Helt lavpraktisk forestiller Frank Jensen sig, at Københavns Kommune skal smøre ærmerne op og producere hash fra bunden af. Planen er, at uddannet personale skal sælge hashen en håndfuld steder i hovedstaden, hvorfra de kan guide kunderne om styrke og mængde.

Forslaget lægger op til, at alle over 18 år kan købe op til fem gram hash, hvis de medbringer sygesikringsbevis. Overskydende pengene fra salget skal finansere forebyggelse og behandling af hashmisbrug, oplyser BT. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Pia Allerslev, Venstres børne- og ungdomsborgmester, er en af dem, der ikke er begejstret for forslaget, som hun finder noget nær vanvittigt.

- For det første er det ulovligt. For det andet er det blevet stemt ned af hans egen regering på Christiansborg, siger Pia Allerslev til TV2.

Københavns overborgmester har to gange før luftet ideen om at forsøge sig med kommunal hashhandel.

Dagens Gossip