Overborgmester bakker Metroselskabet op

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Der er brug for faste ramme for metrobyggeriet, hvis den kommende Cityring skal overholde tidsplanen.

Det har Metroselskabets bestyrelse tirsdag meddelt, og den udmelding bakkes op af Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

- Det er en meget alvorlig situation, Metroselskabet beskriver. Metrobyggeriet er omgivet af stor usikkerhed, og det er ikke mindst for borgerne svært at vide, hvor de står, og det er ikke en acceptabel situation, siger Frank Jensen i en kommentar til Ritzau.

I mere end syv måneder har miljømyndighederne ændret rammerne for metrobyggeriet i forbindelse med sagsbehandling af en række klagesager, blandt andet om støjniveauet, hvilket har skabt usikkerhed for både naboerne og Metroselskabet.

Og Frank Jensen vil nu have regeringen og Folketinget til at gribe ind.

- Færdiggørelse af Cityringen er helt afgørende for københavnerne, og derfor må regeringen, Folketinget og de to ejerkommuner nu se på, om der er sammenhæng mellem de forskellige love og regler, der har betydning for metrobyggeriet og de berørte naboer, siger Frank Jensen.

Frank Jensen fastslår dog at hans opbakning til et eventuelt nyt lovgrundlag, forudsætter at de klare rammer også gælder for naboerne og at der vises større hensyn.

- Der er ingen tvivl om, at naboerne til byggepladserne er generet af støjen, siger han og fortsætter:

- Hvis der kommer klarere rammer for byggeriet, er det helt afgørende, at der også bliver set på, hvordan borgernes gener kan afhjælpes yderligere, og at der bliver skabt mulighed for genhusning af de hårdest ramte naboer.

Københavns Kommunes økonomiudvalg vil gøre status på metrobyggeriet på sit næste møde den 25. februar.

/ritzau/