Overborgmester overrasket over metro-klages konsekvenser

»Københavns Kommune retter naturligvis ind efter de afgørelser om støj som kommer. Men det er overraskende, at en enkelt klage, der ikke er afgjort, kan forsinke et stort metroprojekt i månedsvis til gene for rigtig mange københavnere og betyde ekstraregninger på mange millioner,« siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Uden den udvidede arbejdstid, hvor man kan arbejde i aften- og nattetimer vil metroprojektet, Cityringen, blive forsinket cirka et år, og de samlede ekstraomkostninger ved en forsinkelse vurderes til at blive på mellem 1,2 og 1,5 milliarder kroner, lyder det fra Københavns Kommune.

Både Frank Jensen og teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) understreger, at politikerne i København og de øvrige ejere har sikret, at Metroselskabet skal bruge cirka 100 millioner kroner på økonomisk kompensation, afværgeforanstaltninger og nabotiltag i forbindelse med de udvidede arbejdstider.

I den nuværende situation, hvor klager har fået øjeblikkelig virkning, er borgerne igen kastet ud i uvished, lyder det fra Ayfer Baykal.

»Vi opfordrer derfor Natur- og Miljøklagenævnet til at behandle sagen så hurtigt som muligt, så københavnerne ikke skal vente fem måneder eller længere tid på en afgørelse. Københavns Kommune deltager i hvert fald gerne i en hurtig proces, siger Ayfer Baykal i meddelelsen.

Københavns Kommune oplyser, at Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse om, at klager får opsættende virkning, kommer uventet og strider imod de juridiske vurderinger, som Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har fået fra eksterne advokater.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip