Overborgmester vil forbyde købesex

De københavnske socialdemokrater skriver i et oplæg til den kommende valgkamp: »trods modstand i Folketinget ønsker vi fortsat et forbud mod at købe sex.«

Frank Jensen mener ikke, at SRSF-regeringens politik ændrer på Socialdemokraternes beslutning ved kongressen i 2009 om at arbejde for et forbud.

»Socialdemokraterne mener, at det er uacceptabelt i et socialt bevidst samfund at købe et andet menneske til sex. Det er der, hvor Socialdemokraterne står. Og det vil Socialdemokraterne selvfølgelig arbejde på fortsat,« siger den københavnske overborgsmester og næstformand for Socialdemokraterne.

I november sidst år droppede regeringen al snak om et forbud mod købesex i forbindelse med, at Straffelovrådet havde frarådet det.

Dengang forklarede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som ellers støttede kongresbeslutningen i 2009, at hun havde skiftet mening.

»Man skal ikke gøre sig nogen forhåbning om, at et forbud mod købesex ville få prostitution til at forsvinde, sagde statsministeren.

Socialdemokraternes hovedbestyrelse har efterfølgende bekræftet, at et forbud stadig er partiets politik, men statsministeren har afvist at tage spørgsmålet op igen.

Frank Jensen afviser, at de københavnske vælgere ikke kan vide sig sikre på Socialdemokraternes holdning.

»Det er rigtigt, at med denne regering - og det den har valgt indtil videre - så ligger det ikke lige for med et forbud mod købesex. Det kan vi godt se. Men det ændrer ikke på, at partiet mener det principielt, siger han til Information.

Mandag afviste partiets medlemmer på Christiansborg et ønske fra de københavnske socialdemokrater om at gøre legalisering af hash til en del af partiprogrammet forud for kommunalvalget til efteråret.

Dagens Gossip