Overenskomst er på plads for de butiksansatte

Dansk Erhverv og HK Handel er blevet enige om ansættelses- og lønvilkårene i de næste tre år for 110.000 butiksansatte i detailhandlen.

Indholdet vil parterne første ud med senere søndag.

I sidste weekend kom der en overenskomst på plads for industriens 240.000 lønmodtagere, som blandt andet sikrede dem en stigning på minimumtimelønnen på over halvanden krone om året i de næste tre år.

- Jeg kan ikke sige noget mere konkret om indholdet nu. Vi skal have klappet aftalen af med baglandet og høre, om det er i orden, at vi laver den her aftale.

- Det tror vi på, at de siger ja til - ellers ville vi ikke gå ud med det - men vi er nødt til at orientere dem først, siger kommunikationschef i HK Handel, Rudi Skov.

Parterne forhandlede allerede med hinanden fredag, men kom ikke frem til et forlig. Inden søndagens forhandlingsrunde var begge parter optimistiske i forhold til at lande en aftale, og det er altså lykkedes.

Formanden for HK Handel, Per Tønnesen, har tidligere sagt, at det vigtigste for hans medlemmer er at få en lønstigning.

Aftalen for de butiksansatte er en del af området for de 600.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked, som skal have nye overenskomster på plads inden 1. marts.

Forude venter der overenskomstforhandlinger for transportområdet, bygge- og anlægssektoren og finansområdet.

/ritzau/

Dagens Gossip