Overforbrug: Mand gik 264 gange til lægen på et år

Venteværelset hos praktiserende læger er ofte proppet med patienter, men det er måske ikke så mærkeligt, hvis man kigger på, hvor hyppigt danskerne går til læge.

En aktindsigt fra Region Midtjylland viser, at i Region Midtjylland kontakter 3607 patienter deres praktiserende læge mindst en gang om ugen. Det skriver TV2 Nyhederne.

Yderligere fremgår det af tallene, at en unavngiven 60-årig jyde på tolv måneder har været 264 gange hos sin praktiserende læge. Da praktiserende læger ikke har åbent i weekender eller på helligdage, har den 60-årige patient på nogle dage haft flere tider hos lægen.

LÆS OGSÅ: Når læger vrøvler: Her er de morsomme patientjournaler

Dette høje tal vækker ikke glæde hos formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

- Det er lige i overkanten. Der er flere konsultationer, end der er hverdage. Det er nok en borger, der har brug for en helt anden form for hjælp, for det er klart, at det er misbrug, siger Bent Hansen til TV2.

Bruno Melgaard er læge i Odder Lægehus i Østjylland og formand for Lægers Organisation (PLO), og han kender godt til borgere, som går utrolig meget til lægen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med      

- Jeg har og haft patienter, der kom i vores lægehus rigtig hyppigt. Det er oftest en blanding af fysisk og psykisk sygdom kombineret med sociale problemer, der gør, at man har en masse problemer, man ikke ved, hvor man skal gå hen med, siger Bruno Melgaard til TV 2 Nyhederne.

Bent Hansen mener, at de hyppige lægebesøg kan nedbringes med bedre kontakt mellem kommunerne og de praktiserende læger.

- Jeg tror, der skal være en hotline mellem de praktiserende læger og de kommunale sagsbehandlere, sådan så de kan tale sammen om, hvad der kan gøres for at hjælpe den givne borger, i stedet for at det bare gentager sig og gentager sig, siger Bent Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip