Overhaler muslimer: Flere kristne indvandrere til Danmark

Vurderingen kommer fra Brian Arly Jacobsen, religionssociolog ved Københavns Universitet med speciale i migration og medredaktør på bogen »Tørre tal om troen. Religionsdemografi i Danmark i det 21. århundrede«.

Han har analyseret antallet af kristne og muslimske indvandrere og efterkommere i Danmark på baggrund af befolkningsundersøgelser og nye tal fra Danmarks Statistik. For ti år siden var der 30 procent flere muslimske indvandrere end kristne i Danmark. I dag er tallet syv procent, og det svarer til, at der er 244.000 muslimske over for 227.000 kristne indvandrere og efterkommere.

»Fortsætter den tendens, vil der sandsynligvis ikke gå fem år, før kristne indvandrere overgår antallet af muslimer i Danmark,« siger Brian Arly Jacobsen til Kristeligt Dagblad.

Han mener, at den voksende tilstrømning af kristne vil ændre danskernes syn på indvandrere.

»Det vil nuancere billedet af, hvad en indvandrer er i religiøs og kulturel henseende. Mange danskere sætter lighedstegn mellem kategorien indvandrer og en dårligt uddannet muslim fra Tyrkiet eller Pakistan. Men gennemgår man samtlige indvandrere, vil billedet være mindre entydigt. Mange fra for eksempel Østeuropa har håndværksmæssig baggrund, og en stor del har videregående uddannelser,« siger Brian Arly Jacobsen.

Dagens Gossip