Overlæge tiltalt for svindel for over 100.000 kroner

Mens en overlæge var ansat på Regionshospitalet Viborg, bedrog han ifølge anklagemyndigheden Region Midtjylland for over 100.000 kroner ved at få udbetalt penge for tjenesterejser, som han afbestilte igen.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad torsdag.

- Svindlen er foregået ved, at han har bestilt og betalt rejser og anmodet regionen om refusion. Men derefter er rejserne blevet afbestilt, og pengene ført tilbage til hans konto. Alligevel har han modtaget refusionen fra regionen, siger advokaturchef Per Kiel Lauritsen.

Han er blandt andet tiltalt for at have bestilt en rejse til Atlanta i USA i 2011. Fly og hotel løb op i cirka 40.000 kroner. Men et par dage efter, at pengene var udbetalt til overlægens private konto, afbestilte han det hele.

Fremgangsmåden har ifølge anklagen været den samme hver gang, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Overlægen nægter sig skyldig i de i alt otte forhold, han er tiltalt for.

Efterforskningen har været næsten et år undervejs og har ifølge avisen været besværliggjort af, at overlægen i store træk har undgået at blive afhørt.

- Han har afgivet en indledende forklaring og efterfølgende ikke villet afgive forklaring igen. Det er en af årsagerne til, at efterforskningen har taget så lang tid, som den har, siger advokaturchefen.

Det var regionen, der anmeldte lægen sidste sommer efter at have gennemgået sygehusets forskningskonti.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad blev overlægen bortvist fra Regionshospitalet Viborg efter politianmeldelsen. Kort efter fik han dog arbejde på et andet dansk hospital.

Sagen kommer for retten i Viborg den 2. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip