Overlegen Li Na vinder Australian Open

Tredje gang var lykkens gang for den kinesiske tennisspiller Li Na, der lørdag kan kalde sig Australian Open-vinder for første gang i karrieren.

Efter tabte finaler i Melbourne i både 2011 og 2013 gjorde kineseren arbejdet færdig mod den slovakiske outsider Dominika Cibulkova, der kun gjorde modstand i første sæt.

7-6, 6-0, vandt Li Na og kan dermed skrive sin anden grand slam-sejr på cv'et efter French Open-triumfen i 2011.

Det lykkedes altså ikke for Cibulkova at fuldbyrde sensationen og tage titlen fra en seedning som nummer 20.

Slovakken indledte karrierens første grand slam-finale med at tabe sit allerførste serveparti, men hun fik i første omgang hurtigt rystet skuffelsen af sig og kom tilbage i et tæt første sæt.

Hun brød Li Nas serv, og de to spillere fulgtes ad til 5-5, hvor kineseren spillede sig i vinderposition ved at bryde til 6-5.

Så handlede det for Li Na "blot" om at holde sit eget serveparti, men selv om hun undervejs tilspillede sig en sætbold, formåede kineseren ikke at afgøre sættet.

Cibulkova fik efterhånden pæn succes med sine stenhårde baglinjeslag. I semifinalen mod Agnieszka Radwanska lavede hun flere end 20 rene vindere fra baglinjen, og også i slutkampen satte finaledebutanten fuld fart i boldene.

Den slags er naturligvis et sats, og det kan gå grueligt galt, hvis man rammer en dårlig stime.

Cibulkova vil da næppe heller være tilfreds med spillet i tiebreaken i første sæt, hvor hun lavede for mange fejl og gav den mere afventende Li Na let spil. Li Na vandt 7-3 og dermed første sæt med 7-6.

Den skuffelse kostede tilsyneladende slovakkens gode humør, og hun gik fuldstændig i stå i andet sæt, som blev en ensidig affære.

Efter mindre end en halv time kunne Li Na juble over en overlegen sejr på 6-0.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip