Overlevelse er forårets eneste mål for Dortmund

Skrevet af admin

14/01/2015

Mest læste i dag

Det er ikke meget mere end halvandet år siden, at Borussia Dortmund var i Champions League-finalen, men det føles formentlig som en evighed i den stolte bundesligaklub.

Nu er det nemlig anderledes sløje tider. Dortmund overvintrer sensationelt på en plads under nedrykningsstregen, og foråret kommer kun til at dreje sig om at overleve i den bedste række, siger klubbens administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke.

- Vores mission er helt klar. Det er vores mål at blive oppe og meget gerne på en sådan måde, at det vil blive set som en god præstation bagefter. Vi beskæftiger os ikke med, hvad udenforstående mener om situationen, siger Watzke ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dortmunds nedtur er bemærkelsesværdig og pludselig. Klubben blev tysk mester i 2011 og 2012 og blev nummer to i 2013 og 2014.

Oven i den resultatmæssige deroute frygter klubledelsen, at flere af de bedste spillere vil forlade klubben efter denne sæson - ikke mindst den tyske landsholdsspiller Marco Reus.

Reus har en frikøbsklausul i sin kontrakt og vil formentlig være en eftertragtet herre til sommer. Han har haft en skadesplaget sæson og har endnu ikke offentliggjort, om han bliver i klubben.

- Jeg kan godt forstå Marco. Først og fremmest vil han gerne tilbage på banen, og så vil han finde ud af, i hvilken retning det går, siger Hans-Joachim Watzke.

- Jeg har et begrundet håb om, at han vil blive i klubben på lang sigt. Hvis han ikke vil, er det noget, vi må acceptere, erkender direktøren.

Dortmund pudser i øjeblikket formen af på en træningslejr i La Manga i Spanien. Forårssæsonen starter på januars sidste dag med en vanskelig udekamp i Leverkusen.

/ritzau/