Overlevende fra Utøya har ikke søgt erstatning

Små to år efter terrorangrebet på den norske ø Utøya har mellem 50 og 60 af de overlevende ikke søgt erstatning, skriver den norske avis Verdens Gang.

Ifølge den offentlige myndighed Kontoret for Voldsoffererstatning (KFV) står de ellers til at modtage en erstatning på mindst 300.000 kroner.

»I en del sager ønsker ofrene ikke at søge om erstatning på grund af deres nære relation til gerningsmanden, men det er ikke tilfældet i denne sag.« siger informationsansvarlig på KFV, Ivar André Holm, til Verdens Gang.

Bistandsadvokat Christian Lundin, der har sikret sin klient erstatning, kalder det over for avisen »opsigtsvækkende«, at flere bistandsadvokater ikke har fulgt op på en af deres vigtigste opgaver.

I alt er der 466 overleverende fra Anders Behring Breiviks angreb 22. juli 2011, der kostede 69 livet, og langt størstedelen af dem har allerede fået erstatning, da det vurderes, at de kollektivt har været udsat for drabsforsøg.

Kravet om voldsoffererstatning har en forældelsesfrist på tre år, hvilket betyder, at der skal søges om erstatning inden 22. juli 2014.

De norske myndigheder har udbetalt 225 millioner kroner i erstatning til de overlevende fra Utøya og fra regeringskontorerne i Oslo, som var Breiviks første terrormål 22. juli 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip