Overleveren Hansen jagter det store VM-gennembrud

I den danske landsholdstrup er der stor tilfredshed med præstationerne i forberedelseskampene inden håndbold-VM på hjemmebane, men især Anne Mette Hansen har grund til at smile bredt.

Stortalentet fra København Håndbold venter stadig på det endegyldige landsholdsgennembrud, men hendes indsats i firenationersturneringen i Spanien i sidste weekend antyder, at det kan vente lige om hjørnet.

- Det var som om, at nu skulle jeg bare spille en vis del ud af bukserne og give den gas. Det var det eneste, jeg kunne gøre for at komme til VM, og det synes jeg også, jeg fik gjort, siger Anne Mette Hansen.

- Jeg kan godt lide, når der er lidt pres på. Jeg fik tillid fra træneren, og holdkammeraterne var gode til at spille mig op. Derudover kan jeg rigtig godt lide det forsvar, vi har fået indarbejdet, lyder det fra venstrebacken.

Hun står foran sin tredje seniorslutrunde, og hun har vist sig som noget af en overlever.

Hvert år har der været sået tvivl om hendes deltagelse, men Anne Mette Hansen har hver gang sat sig igennem i den hårde konkurrence.

Ved VM i 2013 tog Jan Pytlick hende med som en slags joker, selv om hun dengang spillede i den næstbedste række for Ajax.

Sidste år blev hun valgt frem for Jane Schumacher, Lærke Møller og Mette Tranborg, da Pytlick skulle udpege den sidste spiller til sin EM-trup.

- I sådan nogle situationer gælder det om at stå for presset og vise, hvorfor de skal vælge mig. Det synes jeg, at jeg har fået gjort.

- Jeg ville gerne have været et af de sikre kort, men sådan er det ikke lige nu. Jeg er bare glad for, at jeg fik bevist, at jeg skulle med igen, lyder det fra Anne Mette Hansen.

Næste skridt bliver at få mere spilletid og en større rolle, end hun har haft tidligere, men konkurrencen på venstre back er stor.

Stine Jørgensen ligner fortsat førstevalget, men også erfarne Rikke Skov og Pernille Holmsgaard byder sig til.

- Nu handler det om at gribe chancen, når jeg kommer på banen. Jeg vil gøre alt for at få spilletid, men jeg har selvfølgelig stor respekt for de andre venstrebacks, siger Anne Mette Hansen.

/ritzau/

Dagens Gossip