Overraskende chefskifte i Vestas-toppen

Vestas har udnævnt Marika Fredriksson som ny koncernøkonomidirektør (CFO) og medlem af direktionen. Den 49-årige Marika Fredriksson, som er svensker, overtager stillingen som CFO for Vestas den 1. maj i år. Hun efterfølger Dag Gunnar Andresen, som af personlige årsager desværre har besluttet at forlade selskabet ved udgangen af maj, oplyser vindmøllekoncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Marika Fredriksson har stor erfaring inden for CFO-rollen med 15 års ansættelse i forskellige selskaber som Gambro (2009-2012), Autoliv (2008-2009) og Volvo Construction Equipment (1996-2008).

"Igennem årene har Marika Fredriksson ligeledes med succes deltaget i turnaround-processer, forandringsledelse og M&A. Marika Fredriksson har opnået stor international erfaring ved ledelse af forandringsprogrammer i forskellige dele af verden samt virksomhedsovertagelser i Korea, USA og Kina," skriver Vestas.

“Jeg vil gerne takke Dag Andresen for hans vigtige bidrag til Vestas. Samtidig glæder det mig, at det er lykkedes os at finde en kompetent ny CFO i Marika Fredriksson, som tiltræder hos Vestas den 1. maj 2013. Jeg er sikker på, at hun har de rette kompetencer, engagement, og at hun kulturelt vil passe godt ind i vores direktionsteam," siger koncernchef Ditlev Engel.

“I Marika Fredriksson har vi fundet en ny CFO af den kaliber og med de evner, som passer til Vestas' behov. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke Dag Andresen for hans bidrag til selskabet i løbet af det seneste år,” siger bestyrelsesformand for Vestas, Bert Nordberg.

Dagens Gossip