Oversigt fra SKAT: Det her var der galt på Døllefjelde-Musse Marked

Skattefolkene havde travlt under en omfattende kontrolaktion på Døllefjeld-Musse Marked.

Der var nemlig mange overtrædelser af reglerne omkring social dumping, sort arbejde og socialt bedrageri, og SKAT mødte 110 personer på overførselsindkomst, da markedet blev tjekket efter.

Det svarer til hver femte af de personer, som SKAT mødte i boderne. De bliver nu indberettet til de relevante myndigheder, der udbetaler overførselsindkomster.

- Vi oplever desværre, at flere personer både er på overførselsindkomst og samtidigt arbejder på markedet uden tilladelse. Og det går selvfølgelig ikke, siger skattedirektør Per Jacobsen, der understreger, at samarbejdet mellem Arbejdsmarkedsstyrelsen, Politiet og Arbejdstilsynet og SKAT er tæt koordineret og giver en hurtigere behandling af sagerne.

Tre udenlandske virksomheder blev registreret for moms. To andre virksomheder, som ikke var registreret i RUT (Register for Udenlandske Tjenesteydere), bliver anmeldt til politiet og får formodentlig hver en bøde på 10.000 kroner.

Flere stande stod tomme på markedet, og de fleste af dem var ejet af kræmmere, som SKAT meget gerne ville have haft en snak med om tidligere fejl.

- Vi lægger aldrig skjul på vores tilstedeværelse, når vi er på kontrol. Man kan gisne om, at nogle virksomheder ikke havde lyst til at tale med os, men så tager vi en snak med dem på det næste kræmmermarked, siger Per Jacobsen.

Men ikke alle med et udestående med det offentlige havde valgt at forsvinde inden kontrollen.

- Vi stødte på flere virksomheder, der skylder penge til det offentlige. Nogle valgte at indbetale en del af det skyldige beløb på stedet, mens en enkelt måtte have besøg af fogeden, før det lykkedes at få ham til at afvikle noget af sin gæld, fortsætter Per Jacobsen.

To udenlandske boder blev lukket på grund af problemer med deres registreringer, og en enkelt illegal indvandrer blev overladt til Politiet.

- 17 stande havde åbenlyse problemer med registrering af deres ansatte, og de 16 får pålagt at føre logbog, som er en skærpet registreringspligt af de ansatte. Den sidste havde en logbog i forvejen og bliver indstillet til en bøde, fordi virksomheden ikke havde ført logbog ordentligt, siger Per Jacobsen.

Et lyspunkt var der dog at finde på markedet.

- At kun en enkelt virksomhed, der i forvejen havde logbog, overtrådte reglerne er et klart bedre resultat end vi plejer at se, siger Per Jacobsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip