Oversigt: Her er de ti kommuner det er billigst at købe hus

Der kan være mange penge at spare ved at købe hus lidt væk fra de største byer og kommuner.

Det viser denne oversigt over de ti billigste kommuner i Danmark i forhold til den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter.

Faktisk kan man spare op mod 30-40 procent. Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne på villaer og rækkehuse varierer markant mellem mange kommuner, som grænser op til hinanden.

I Vestjylland sparer man 30 pct. på at vælge Skive i stedet for Viborg. Samme besparelse opnår man i Odsherred sammenlignet med Holbæk.

Boligsiden.dk har udarbejdet en liste over de 10 billigste kommuner, og kvadratmeterpriserne ligger på helt ned til gennemsnitligt 3.300 kroner.

Med på listen er en kommune som Skive. Her koster enfamiliehusene i gennemsnit godt og vel 6.000 kroner per kvadratmeter. I nabokommunen Viborg skal man 8.880 kroner. Dermed er besparelsen i Skive på 30 pct.

Det samme mønster ser man i Vestsjælland. Her koster villaer og rækkehuse i gennemsnit 6.300 kroner i Odsherred, mens man skal af med 9.990 kroner i Holbæk på den anden side af kommunegrænsen. Det er en besparelse på 37 pct.

- Det er ikke urealistisk at spare 3-400.000 kroner på købet af et almindeligt parcelhus ved at rykke nogle få kilometer fra de lidt dyrere kommuner. Hvis man for eksempel arbejder i Viborg og bor i Skive, har man ikke mere end 30 kilometer til arbejde. Og mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk er der nogenlunde samme afstand. Det bliver ikke til mere transporttid end mange indbyggere i storbyerne har inden for deres egen kommune. Og så får man jo kørselsfradraget, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Her er de ti kommuner - priserne er den gennemsnitlige pr. kvadratmeter:

Lolland

3.309 kr.

Langeland

4.401 kr.

Guldborgsund

4.705 kr.

Tønder

5.068 kr.

Nordfyns

5.530 kr.

Bornholm

5.743 kr.

Skive

6.047 kr.

Thisted

6.249 kr.

Faaborg-Midtfyn

6.295 kr.

Odsherred

6.299 kr.

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk.

Dagens Gossip