Overskud på ferier: Spies Rejser laver kæmpe overskud

Trods krisesnak er der stadig gode penge i at sende os danskere på ferie.

I hvert fald kan Spies Rejser præsentere et overskud på godt 100 millioner kroner i det seneste regnskabsår, der går fra oktober 2010 til september i år.

Helt nøjagtigt lyder overskudet i Spies Rejser på 119 millioner kroner, mod 114 millioner sidste år.

- Vi er efter omstændighederne tilfredse med resultatet, som er opnået under udfordrende markedsbetingelser og en ikke overstået finanskrise. Resultatet kommer efter en historisk stærk vintersæson, mens sommersæsonen var besværlig blandt andet på grund af stor overkapacitet på markedet.

- Samtidig betød de politiske uroligheder, der startede i januar i Tunesien og i februar i Egypten, at alle vores gæster i de to lande blev evakueret med store udgifter til følge, siger den administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Spies satser naturligt nok på at være bedst på rejsemål, som flest vil rejse til.

De Kanariske Øer oplever voksende popularitet om vinteren, Mallorca er mere populær end nogensinde, og efterspørgslen til Tyrkiet vokser kraftigt. Det er alle rejsemål, hvor Spies står meget stærkt.

- Samtidig forsætter vi vores succesrige investering i og udvikling af koncepthoteller såsom Sunwing og SunGarden for børnefamilierne og Sunprime for voksne, der rejser uden børn. Til sommer åbner vi vores Sunwing Resort nr. 12 – denne gang i Side i Tyrkiet. Samtidig vil fem nye Sunprime Resorts stå klar i Tyrkiet, på Kreta og på Cypern, siger Jan Vendelbo

Thomas Cook Northern Europe, som Danmarks største rejsearrangør, Spies, er en del af, præsenterer et rekordoverskud på 1.102 millioner svenske kroner (1.040 millioner i sidste regnskabsår).

Koncernens omsætning blev på 11,9 milliarder svenske kroner (mod 11,5 milliarder i sidste regnskabsår). Overskudsgraden voksede dermed til rekordhøje 9,2 procent fra 9,0 procent i sidste regnskabsår.

Dagens Gossip