Oversvømmelser i Tyskland koster tre personer livet

Tre personer er omkommet i forbindelse med voldsomme oversvømmelser i delstaten Baden-Württemberg søndag.

Det bekræfter indenrigsministeriet i den sydtyske delstat natten til mandag ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Vores tanker går til de pårørende. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med dem, siger indenrigsminister Thomas Strobl.

En af de omkomne var en brandmand, der mistede livet i forbindelse med et forsøg på at redde en person, der var fanget i vandmasserne.

Personen, der blev forsøgt reddet, mistede også livet, oplyser myndighederne i Schwäbisch Gmünd, der ligger cirka 65 kilometer øst for Stuttgart.

Byens borgmester, Joachim Bläse, siger til lokalavisen Gmünder Tagespost, at indtil kort før klokken 22 var der om tale om "syndflod" og "derefter et mareridt".

Både borgmesteren samt lederne af det lokale brandvæsen og politi troede ellers, at det værste var overstået søndag aften.

Vandmasserne havde i løbet af søndagen godt nok forårsaget store skader, men ingen personer var på det tidspunkt kommet noget til eller meldt savnet.

Avisen skriver, at uvejret er det værste i årtier i området. Omkring en halv måneds regn faldt på få timer i områder, beretter den nationale tyske vejrtjeneste, DW, ifølge Spiegel Online.

Tidligere natten til mandag har politiet ifølge dpa bekræftet, at en person er fundet død i en parkeringskælder i byen Weissbach ligeledes i Baden-Württemberg.

Flere tusinde personer er sat ind for at afbøde skaderne, som vandmasserne i området har forårsaget. Det gælder folk fra brandvæsenet, politiet og beredskabsmyndighederne, skriver dpa.

/ritzau/

Dagens Gossip