Oversvømmelsesramte Colorado evakuerer fortsat

»Ødelæggelserne er så voldsomme, at der derfor fortsat er stor risiko for, at der vil være flere dødsfald,« siger indsatsleder Joe Pelle fra politiet i Boulder i Colorado.

Infrastrukturen i staten har taget voldsom skade. Veje, broer og huse er revet i stykker eller er oversvømmet, mudder har ødelagt folks hjem fra gulv til loft, og de evakuerede har ifølge Denver Post fået besked om, at det kan tage flere uger, før de kan vende tilbage til deres hjem og tilbage til en normal tilværelse.

Tætte skyer og regn har ifølge amerikanske medier i den forgangne uge holdt helikoptere på jorden og dermed forsinket redningsaktionerne.

Talsmand for det lokale politi i det hårdtramte amt Larimer, som ligger godt 60 kilometer nord for Denver på grænsen til Wyoming, siger, at redningskorpset i Colorado og omegn har haft 16 helikoptere at gøre godt med, men at man »desværre ikke har kunne få dem op at flyve«.

I alt har oversvømmelserne ramt 17 forskellige amter i Colorado, og redningsarbejdet bliver betegnet som det mest omfattende siden Katrina-orkanen i New Orleans i 2005.

Dagens Gossip