Overtidsdrama sender Horsens IC ind i mesterskabskampen

20/04/2016

Med en sejr på 87-85 på udebane over Bakken Bears er Horsens IC tilbage i kampen om det danske mesterskab i basketball.

Kampen måtte ud i overtid, før Horsens IC sikrede sig sejren. Udeholdet var ellers foran med ti point i fjerde periode, men skulle alligevel bruge fem ekstra minutter for at vinde.

Med sejren udlignede Horsens IC til 1-1 i finaleserien.

Horsens IC var presset af et nederlag i de to holds første kamp mandag. Derfor ville en sejr i onsdagens kamp være kærkommen.

Udeholdet begyndte da også første periode som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran. Bakken Bears kæmpede sig dog hurtigt tilbage og var efter de første to perioder foran med et enkelt point ved stillingen 40-39.

I tredje periode lykkedes det heller ikke for et af de to hold at trække fra, og med stillingen 64-63 til Horsens IC inden fjerde og sidste periode var der lagt op til en tæt og intens afslutning.

Og selv om Horsens IC fik bragt sig foran med ti point, så blev det til sidst lige så tæt, som resten af kampen havde lagt op til.

Bakken Bears udlignede med lidt over 40 sekunder tilbage, og så måtte kampen ud i fem minutters overtid.

Det trak Horsens IC sig bedst ud af, og med en samlet sejr på 87-85 er holdet nu tilbage i kampen om det danske mesterskab.

En af kampens store oplevelser var Horsens IC's Marquis Addison med 22 point. Han var ikke overraskende glad for kampens udfald.

- Vi er meget tilfredse nu. Vi tog en hård sejr, og nu har vi hjemmebanefordel i næste kamp. Vi sluttede også bedst i grundspillet, så jeg mener, vi har fordelen nu, siger han til TV 2 Sport.

I de to holds første kamp sikrede Bakken Bears sig en stor sejr på udebane på hele 88-66.

I finaleserien spilles der bedst af syv kampe. Næste kamp spilles mandag i Forum Horsens.