Overvågningsgruppe: IS-krigsminister er stadig i live

Islamisk Stats såkaldte krigsminister er "efter alt at dømme" død i et amerikansk luftangreb, lød det fra USA tirsdag.

Men påstanden om Omar al-Shishanis død holder ikke vand, lyder det fra gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der holder sig orienteret om udviklingen i Syrien gennem et bredt netværk af kilder.

- Han er ikke død, siger observatørgruppens direktør, Rami Abdulrahman, til nyhedsbureauet AFP om Omar al-Shishani, der også kendes som den rødskæggede, georgiske tjetjener Tarkhan Batirashvili, som ifølge USA har fungeret som Islamisk Stats krigsminister.

- Han er blevet transporteret fra Hasake-provinsen til et hospital i Raqqa-provinsen, hvor han bliver behandlet af en jihadistlæge med europæiske rødder, siger Rami Abdulrahman videre til AFP.

Omar al-Shishani blev ifølge gruppen "alvorligt såret", men ikke dræbt.

Det amerikanske forsvarsministerium nåede ikke at erklære al-Shishani død, men oplyste, at han "efter alt at dømme" var omkommet i et angreb i Syrien. Han er rangeret som en af USA's mest efterlyste militante ekstremister.

Angrebet mod ham blev udført fra luften 4. marts, da al-Shishani tog til byen al-Shadadi fra hovedkvarteret i Raqqa.

Ifølge oplysningerne fra USA blev turen skæbnesvanger for Shishani. Mens han var i området, angreb USA. Bølge efter bølge af krigsfly og droner sendte missiler og bomber mod de militante islamister.

Bilerne, som krigsministeren og hans folk kørte i, blev ramt.

Fordi amerikanerne ikke er til stede på syrisk jord, er det dog svært med sikkerhed at fastslå, hvorvidt målrettede angreb resulterer i islamisters død, og der er flere tilfælde af sager, hvor jihadister fejlagtigt er blevet erklæret dræbt.

Blandt andet har der også tidligere været falske oplysninger om al-Shishanis død i omløb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip