Özil afslører baggrunden for Arsenal-skifte

Mesut Özils skifte til Arsenal kom som en overraskelse for de fleste. Den tysk-tyrkiske stjerne forklarer nu, at det var Wenger, der lokkede ham til Arsenal.

Langt ind i transfervinduet havde Özil ingen planer om at forlade Real Madrid. Det ændrede to begivenheder på. Real hentede Gareth Bale og indikerede dermed, at tilliden til Özil var dalende. Samtidig ringede Arsenals manager Arsene Wenger og fortalte Ozil lige netop det, han trængte til at høre:

- På en eller anden måde ændrede dette telefonopkald det hele for mig, forklarede Özil til Die Welt.

Wenger, der taler flydende tysk, viste Özil den tillid og respekt, som han havde savnet i Real. Dermed blev han overbevist om, at skiftet til Premier League var det rigtige at gøre:

- Jeg tænkte: 'Det han fortæller mig, er hvad jeg har savnet i Real: gennemsigtighed, tillid, respekt. Han fortalte mig, hvordan han ser mig (som spiller, red.), hvordan han har tænkt sig at bruge mig, hvad han forventer af mig og hvad han håber, jeg kan bidrage med.'

Selvom Özil lægger meget vægt på dyder som tillid og respekt, skal man ikke tage fejl af han lyst til at kæmpe for sit nye hold. Han er motiveret og har nogle helt konkrete mål:

- Jeg vil vinde titler og er klar til at gøre, hvad jeg kan, for at det lykkes. Det er min klare indstilling.

En indstilling, der ikke kan ændres af en meget svær lodtrækning til Champions League, hvor målet er at vinde:

- Vi vil gøre alt for at nå så langt som muligt i alle turneringerne. Det lærte jeg i Real. Jeg går ikke ind til en kamp og siger "målet er bare at nå til semifinalen". Når jeg spiller, vil jeg vinde.

Dagens Gossip